HTML

Gyermeknevelési elvek a gyakorlatban

Naplómban arról írok, hogyan alakulnak egy energiabomba kisfiú és szerető, a gyermeknevelést tudatosan művelő szülei hétköznapjai...

Friss topikok

Linkblog

Szexuális felvilágosítás!!??

2011.06.21. 14:18 diridongo

Az évzáró ovis találkozón kisfiam legkedvesebb barátnőjének az anyukájával beszélgettünk.

Egyszer csak azt mondja az anyuka, - az ő kislányának ők azt mondják ,hogy a kisbaba a pisiléssel jön ki a mama hasából. De hát hogyan megy oda be?? - hát ,a pisivel.

Húha, gondoltam, ilyen nagy butaságot azért én nem fogok modnani a kisfiamnak...

Egy másik, vezető beosztásban dolgozó barátnőmmel, S.val is megkonzultáltuk a dolgot, és ő is azt mondta, hogy az ember ne adjon rossz információt. azt nem lehet.

Viszont hát ugye nem is lehet mindent elmondani, ahogy van.

tehát akkor mi legyen most???

 

Nekiestem az internetnek, magyarul kevés, angolul több cikket találtam.

Nagoyn fontos: a nemiszerveket a nevén nevezni!! és semmiféle fúj, vagy csúnya, nem szabad megfogni kifejezésel nem sdzabad kísérni a nevet.  A pisilő az pisilő.

Én fütyinek hívom inkább ,de a péniszt is tanítgatom neki.

a kádban ülve a herezacskóját tapogatva mosolyogva megkérdezi, hogy az mi.

milyen édes, nem? az orrát, a fülét, a szemét, a fejét, a térdét megtanítjuk neki, énekelve. a fütyije mögött lógó tojásokat nem.

én megtanítom neki. Mondom, az a herezacskód. Abban vannak a tojásaid. a kislányoknak is vannak tojásaik, de az benne van a pocakjukban. És úgy hívják őket, hogy petefészek.

a kislányok mások, mint a fiúk.és a fiúknak nagyon vigyázniuk kell a tojásaikra, mert ha véletlenül megütik őket, azok nagyon tudnak fájni. a tojásoknak különlegesen fontos szerepük van az ember testében, pont olyan fontosak, mint a szemek, a fülek, az orr, a száj, az agy, a gerinc, a tüdő, a szív.

hm. ideje egy emberi testről szóló kis könyvecskét is beszerezni ha jól látom...

 

a hogyan lesz a kisbaba c. kérdésre is szépen fel kell készülni!!

még amig van idő gondolkodni!

(apa azt mondta, hogy majd hozzám irányítja a gyereket!! :)

egy magyar cikkben olvastam a "bébilyuk" kifejezést. ez nagoyn édes. ott jön ki a kisbaba, az anyuka lába között. Amikor megszületik a kisbaba, akkor azon a lyukon tud kijönni, mert az a lyuk akkor kinyílik elég nagyra.

hm.

és hogyan kerül a kisbaba az anyuka hasába?

anya és apa annyira szeretik egymást, és annyira akartak téged kisfiam, hogy különlegesen nagy szeretettel ölelték meg egymást. és akkor egy kis pontból, ami benne volt az anya hasában, abból kezdél kifejlődni, nődögélni. tudod, ahogy a kukoricaszemből is kinő egy egész nagy kukorica, és ahogy egy búzaszemből meg egy egész nagy búzakalász, úgy nőttél te is egy picike kis pontocskából...

 

S. azt mondja, hogy szereti azt az angol kifejezést, hogy papa és mama have special cuddles. Különlegesen tudják megölelni egymást.

én egy magyar cikkben azt olvastam, hogy lehet akár azt is mondani majd az életkor előrehaladtával, hogy a papa és a mama ott is tudnak csókolózni, a pisilőjükkel. De ezt csak azoknak szabad csinálni, akik nagyon szeretik egymást.

de lehet inkább azt hangsúlyoznám majd, ha egyszer odaérünk, hogy az egész testükkel tudnak csókolózni. hm?

S.val egyetértünk, hogy a szülőtől kell ,hogy megkapja a gyerek legelőször az információkat. csepegtetve.

aztán esetleg "egy nagy napon"?

van egy angol könyv, amelyik azt ajánlja, hogy egy különleges beszélgetés keretén belül világosítsuk fel a gyereket.

hm. még van talán időm kicsit tájékozódni addig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://andreasjan.blog.hu/api/trackback/id/tr983003062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása