HTML

Gyermeknevelési elvek a gyakorlatban

Naplómban arról írok, hogyan alakulnak egy energiabomba kisfiú és szerető, a gyermeknevelést tudatosan művelő szülei hétköznapjai...

Friss topikok

Linkblog

Sírni hagyni... ???

2011.04.17. 13:20 diridongo

Három éves kor alatt semmi esetre sem.

Három és fél éves kora körül - néha - indokolt esetben...

Mi számít indokolt esetnek?

A ma reggeli műsor pl.

Kisfiam hangosan követlei magának a jégkrémet reggelire.

Anya szelíden mondogatja neki - kisfiam, jégkrémet nem szoktunk reggelire enni, csak ebéd vagy vacsora után desszertnek. Nézd ,annyi minden más finomság van a hűtőben - blablabla.

Nem, én jégkrémet akarok!!!!!!!!!

- na, akkor anya beveti a helyszínváltoztatást is - rúgkapálódzó kismanót megragadja szeretettel de egyértelműen, és becipeli apához. Persze, apa sem tudja megtartani, így szaladgálunk körbe a lakásban.

Kismanó végre megkaparintja a mélyhűtőből a fagyit - szerencsére már csak egy lapult ott - de én kikapom a kezéből és eldugom. apa kismanót megint eltálvolítja a tett helyszínéről, de ő jön sírva és követelzőve, hogy fagyit kér. A fagyi már nincs a megszokott helyén - kismanó megtorpan, látja, hogy minden esély elveszett, de azért még bepróbálkozik - nem desszertnek!!!!!! nem!!!!!!

és a felkínált cumikat is tiszta erőből odavágja a falhoz.

Én közben rendületlenül készítem elő a reggelit magunknak... És persze ,teszek édesfélét is bőven - friss hámozott gyümölcsöt elsősorban a zabpehelyre. Eper, mangó - csupa Andris kedvnece.

Egyszer csak abbahagyja a sírást, felderül az arcocskája, és közli velem:

Megeszem!

és leül az én tányérom mellé.

apjával nevetünk, és nagoyn örülünk, ohgyf ő maga talált egy elfogadható megoldást...

És hát őszintén szólva ez a fagyi-hiszti második hullámva volt -első hullámot elég jól el tudtam csitítani még gyümölcsevéssel... a második hullám után tehát már nem anynira atényleges evésről volt szó - bár ténylegesen leette a gyümölcsöt a zabpelyhemről, de már nme igvazán volt éhes - mint inkább arról, ohgy végre feladja a sírást és toporzékolást a fagyiért.

Néha fájdalmat kell okozoni egy gyereknek.

De ha három éves koráig nagyjából a legtöbb kérése meghallgatásra talált, és  a teljesíthetetlen követeléseikor is empatikusan volt jelen apa és anya, három éves kor után ezekkel a hisztirohamokkal viszonylag könnyebben meg lehet már bírkózni.

szerintem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://andreasjan.blog.hu/api/trackback/id/tr232833421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása