HTML

Gyermeknevelési elvek a gyakorlatban

Naplómban arról írok, hogyan alakulnak egy energiabomba kisfiú és szerető, a gyermeknevelést tudatosan művelő szülei hétköznapjai...

Friss topikok

Linkblog

Papás-mamás, kisbabás :)

2011.09.12. 20:56 diridongo

A kisfiam papás-mamást játszik a barátnőjével!!

Annyira boldog vagyok!

Óvodában dolgozom, és látom a többi gyereket, ohgy mivel játszanak - és hogy abszolúte nem általános, hogy minden gyermek papás-mamást játszana --- elvétve sem nagoyn látok ilyet... - mert természetesen nem minden gyermek álmodozik arról gyermekkorában, hogy majd ő is családot alapítson...  Vagy ha álmodozik is róla, talán ennek az álomnak a megvalósításától - még játék szinten is - nagyon messze áll - pl. mert nem talál a játékához megfelelő társat...

Andris harmonikus családot lát maga körül, és minden bizonnyal ő maga is szeretne majd családot alapítani! :)

Ma az asztalnál mesélt is erről, és én nagoyn komolyan és figyelmesen és komolyan hallgattam... És látom, hogy ez egy nagoyn érzékeny terület a számára, és szeretné is, hogy komolyan vegyük :)

Sokat beszélgetünk a testről is, és folyatamosan kutatom a szaklapokat és gyermekkönyveket, hogy a szexuális felvilágosítást mikor és hogyan érdemes elkezdeni.

Egyre inkább arra a következtetésre kezdek jutni ,hogy ha rákérdez majd a nagy kérdésre - hogy ti. a kisbaba hogyan kerül a mama hasába - el fogom neki mondani az igazat.

Minden apró kis információval már most ezt készítem elő.

Apa is tanítgatja a kisfiát, amikor a kádban ülve kérdezgeti, hogy ez itt mi?  - most már tudja, hogy azok a golyói, sőt, azt is tudja, hogy a kisbaba készítéshez nélkülözhetetlenek...

a puzzle darabjait lassan mutogatjuk neki. Azt is tudja, ohgy a lányoknak is vannak golyóik, de azok a hasukban vannak.

Van egy szenzációs puzzzle-om, az első szinten a csontváz van, második szinten a belső szervek, harmadik szinten az izmok, aztán a bőr, s a ruhák.

Zseniális!

Már most tudja, ohgy a kislánoyk és kisfiúk közötti különbség nem csak abban van, hogy a fiúknak külső, a láyoknak meg belső pisilőjük van.

látja, hogy a kislányoknak méhük is van, és ott fog a kisbaba fejlődni.

szépen lassan készítem elő majd a nagy titokra, ami remélhetőleg nem is lesz majd olyan nagy titok - talán ő is ki tudja majd találni... - ha minden részletet tud...

A kislányoknak bébilyuk-uk is van :)

Amitől most nagoyn boldog vagyok, hogy érzelmileg teljesen képben van a papás-mamást illetően. Ma amikor találtak egy őzikét meg egy mókuskát, nem meglepő, hogy ők is hamar összeházasodtak :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://andreasjan.blog.hu/api/trackback/id/tr13221728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása