HTML

Gyermeknevelési elvek a gyakorlatban

Naplómban arról írok, hogyan alakulnak egy energiabomba kisfiú és szerető, a gyermeknevelést tudatosan művelő szülei hétköznapjai...

Friss topikok

Linkblog

Fogmosás - fontos!

2011.07.15. 22:08 diridongo

Korán kezdtük mosni Andris fogacskáit - talán rögtön, ahogy kibújtak...

Igazából nem is fogmosás volt ez még, hanem fogmosásra nevelés.

A legfontosabb az volt, hogy ismerje a fogkefét és a fogkrémet, és hogy lehetőleg hozzászokjon valahogy a fogmosáshoz. Ha néha kimaradt, hát nem csináltunk nagy drámát belőle.

Most azonban nemrég sikerült egy profi képet szereznem az oviból, ahol dolgoztam - leesett a falról, én meg hazahoztam :)

az egyik oldalon egy kisfiú látható, akinek az apukája mossa a fogát, és egy szép kép az egészséges fogakról, meg az egészséges ételekről is!  zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek,  hús és halfélék.

A másik oldlaon egy nagyon csúnya fogú kisfiú látható - jaj, szegényemnek az ínye is rohad - és a cukros ételek és italok is szépen egy csokorba gyűjtve.

Óriási nevelő ereje van ennek a képnek - minden nap látja a gyerekem a fürdőszobában, és követeli magának ,hogy úgy mossam meg a fogát, ahogy a képen mossa az apuka a kisgyereknek a fogát!

Valamelyik este azt modnta nekem: "El sem tudom képzelni, hogy valaki ne mosson fogat!" - őszinte elborzadással a hangjában.

Nagoyn édes.

Vigyáz a fogaira. Tudatos, egészségre nevelt gyermek és felnőtt lesz belőle. Lehetőleg zéró töméssel a fogaiban, és lehetőleg minél kevesebb fogorvosi beavatkozással.

Fogorvostól továbbra is nagyon idegenkedik, próbálom rábeszélni, hogy legközelebb ,ha megyünk, legyen olyan drága és nyissa ki a száját - nagoyn nem akarta első alkalommal...

de gondosan tanulmányozza a könyveket, amiket a kezeügyébe teszek.

Emma a fogorvosnál --- hűha, betömték Emma fogát, mert kilyukadt!

A tested - mik azok a kis manók a fogak körül? - hát, azok a kis baktériumok, amik lyukat tudnak csinálni a fogakba! - látod, itt kalapálnak a kalapáccsal, és fúrnak a fúróval! -

jaj, gyorsan, menjünk, mossunk fogat!

:) :) - remélem, így is marad!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://andreasjan.blog.hu/api/trackback/id/tr293071126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása