HTML

Gyermeknevelési elvek a gyakorlatban

Naplómban arról írok, hogyan alakulnak egy energiabomba kisfiú és szerető, a gyermeknevelést tudatosan művelő szülei hétköznapjai...

Friss topikok

Linkblog

Kapcsolatépítés az oviban :) :)

2011.03.28. 23:01 diridongo

Hogyan is kell kapcsolatot építeni - nem csak az oviban - az életben?

Kimutassuk-e, vagy sem, hogy valaki fontos a számunkra??

A mi részünkről egyértelmű az életfilozófia - igen, ügyesen és szeretettel ki lehet mutatni, hogy valakit fontosnak tartunk - de futni természetesen nem fogunk senki után.

Andrissal néha meglepjük Ingert, a legkedvesebb barátnőt kisebb ajándékokkal - egy-egy rajzzal, mikor hazajött végre hosszú nyaralásából, vagy legutóbb csak úgy, minden ok nélkül.

Ma egy egészen különleges, gyönyörű ajándék várt az oviban - Rajta a felirat: "Ingertől... Andrisnak"

Egy csodálatosan kidíszített papír kispárna- szegéllyel, virágocskákkal, középen rajzzal: két kis figurával -egy fiúval és egy kislánnyal... :)


Mikor megláttam, könnyek szöktek a szemembe.

Mondhatnám - nem számítottam ilyesmire, mivel a közeledésem eddig Inger anyukája felé szinte teljesen sikertelen volt... Ez az első olyan rendkívül erőteljes és pozitív visszajelzés, hogy értékelik Andris és az én igyekezetemet, hogy szeretnénk barátkozni velük - és hogy ő is kimutatja azt a vonzalmát, amiről pedig nagyonis tudunk!

Lám-lám - a szülői nevelés itt kezdődik! Hogy bátorítjuk a gyerekeinket, hogy kimutassák a szeretetüket egymás iránt, és hogy viszonozzuk a kedvességeket!

Ez az intimitás tanulásának és a játszmamentességnek az útja...

Most természetesen Andris van ismét a soron. Igaz, ő fiatalabb egy évvel, és kézügyessége nem annyira jó - de most gondolkodom rajta erősen, hogy mi lenne a legméltóbb válasz erre a gyönöyrű ajándékra... Majd Andrissal összedugjuk a fejünket...

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://andreasjan.blog.hu/api/trackback/id/tr72780545

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pszichológus válaszol: Olvashatok-e Harry Pottert a tíz éves kisfiamnak? 2011.03.29. 00:52:04

Tisztelt Bujdosó Karolina!Az ön véleménye szerint tíz éves kisfiamnak olvashatok-e Harry Pottert? Egyáltalán javasolja-e. Mondtak rá hideget, meleget.ÜdvözlettelSz. AnitaKedves Anita!Az írónő véleményével többé-kevésbé egyet értek, aki azt ajánlja, az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása